30.10.2020: Afregning kørt med korrektioner

Følg

Som de fleste formentligt har opdaget, så har vores teknikere omsider fået kørt afregning torsdag aften d. 29.10.2020. Det betyder, at forbrug for oktober er blevet opgjort. Samtidig vil flere opleve, at der er blevet korrigeret bagud i tid pga. forskellige ting. På den baggrund kan man både være blevet opkrævet ekstra eller have fået et beløb retur på sin Barry-konto.

1) Flere har oplevet, at de ikke blev opkrævet korrekt for specifikke afgifter og gebyrer. Dette har primært været kunder med elvarme og solceller, der blev oprettet hos os, før vi var helt klar til at tage imod dem. Her burde alle være orienteret på forhånd, selvom det bestemt ikke har været optimalt. Udfordringen var, at nogle afgifter kunne være pålagt ens såkaldte child-meter, så afregningsmodulet ikke formåede at tage højde for dem. Dette blev rettet for længe siden, men der har været tilfælde, hvor løsningen, der dengang blev implementeret, ikke blev registreret. Det var en stor grund til, at vi valgte at kaste os ud i den system-opdatering i begyndelsen af måneden.

2) Flere vil opleve, at de er blevet opkrævet bagud for nettarif C og netabonnement C. Dette er udgifter til netselskabet, som dækker over drift og vedligeholdelse af det fælles elnet. Energinet foretog korrektioner i september op til 15 måneder tilbage. Hvis man havde haft en forkert takst i deres system, så ville det resultere i, at man enten skulle opkræves ekstra eller have penge retur. Dette blev desværre ikke registreret hos os med øjeblikkelig virkning, men det er rettet op på fremover. Det var endnu en årsag til, at system-opdateringen var nødvendig. Nu har vi et meget mere fleksibelt system, som kan tage højde for den slags begivenheder. De er sjældne, men det er desværre umuligt at komme helt udenom dem, hvilket vi er nødt til at bemærke.

Der er desværre få kunder, der stadig ikke er blevet afregnet, men det er særtilfælde, som vores teknikere arbejder med netop nu.

Hvis man undrer sig over sin saldo efter afregningen, så bør app'en i de fleste tilfælde kunne vise, hvilken efterregulering, der har fundet sted. Hvis man går ind under menuen Betaling og klikker på posten, som senest er blevet genereret, så vil mange kunne se nærmere under forbrugsdetaljer, mens andre vil kunne se endnu en oversigt, som hedder reguleringsdetaljer.

Hvis informationen der fremgår i app'en overhovedet ikke giver mening, så skal man endelig række ud til vores søde kundeservice på chat eller mail. De er rimelig pressede pga. mange henvendelser, men de skal nok gøre deres yderste for at følge op hurtigst muligt.

3 ud af 3 fandt dette nyttigt