16.10.2020: Afregning midlertidigt på pause (LØST)

Følg

Vores system har den seneste 1,5 uge været under en større renovering, hvilket bl.a. har medført nedetid i app'en, som de fleste formentligt ved. Vores system er delvist oppe at køre igen, men afregningsmodulet er endnu ikke tilkoblet.

Det betyder, at du som kunde fortsat ikke vil blive afregnet. Det er førsteprioriteten at få det i gang hurtigst muligt, men vores teknikere er nødt til at sikre, at alle systemerne taler sammen.

Hvis du ønsker at dykke ned i en længere og mere teknisk forklaring på, hvorfor der har været nedetid, så kan den findes nederst i artiklen.

Ny app-version er tilgængelig

Efter nedetid i app'en er den nye version (1.16) klar til at blive opdateret der, hvor du installerer apps!

Der er blevet pillet ved flere bugs, mens der ikke længere bør være problemer på android, hvis man har kørt med diverse add-blockers. Desuden er udseendet blevet ændret, da der er kommet en separat menu til add-ons. Her finder man alt om CO2-kompensation og om API'en.

Vi ved, at der stadig er ting, der halter - dette er vores IT-folk i fuld gang med at arbejde på. Der er blevet meldt flere bugs afsted. Hvis man sidder med noget, som undrer en, så må man dog stadig bare tage fat i vores søde CS, der kan fanges direkte på chatten hen over weekenden.

Forklaring på nedetid

Vi har bedt vores udviklere om at besvare de spørgsmål, som mange af jer har haft i forbindelse med nedetid i appen.

Vores datamodel er bygget op omkring Energinets database, Datahub. Datahub bruger designprincipper, hvor de oplysninger den sender er "statefull". Det betyder, at den rækkefølge, som oplysningerne sendes i, er vigtig for kundeoplysningerne.

Dette betyder også, at hvis man skal ændre datamodellen, så er man afhængig af, at Datahub gensender al information siden Barrys begyndelse. Vi måtte erkende, at den datamodel, som vi har bygget, har været for tung (for meget data er lagret) og for ufleksibel til at kunne blive udvidet på længere sigt. Hvis vi skal kunne skalere for at være i stand til at konkurrere med veletablerede leverandører, så var vi nødt til at gøre noget ved det. Dette er sidste gang, at vi har mulighed for at ændre datamodellen i betragtning af, hvordan mængden af ​​information vokser.

Da Datahub desværre ikke understøtter kørsel af både et ældre system og videresendelse af alle meddelelser (fra Barrys begyndelse), måtte vi sætte systemet på pause. Med andre ord er det Datahub, der oprindeligt ikke understøttede en jævn overgang mellem den gamle og den nye model. Det kunne let have været undgået, hvis man bruger et "stateless" design, men det var desværre ikke tilfældet. Det burde vi have været bedre forberedt på, men det er den arv, vi skal leve med fra gamle IT-systemer.

Det er normalt ikke noget problem at implementere ændringer i vores eget system uden nedetid. Vi kommer ikke til at foretage denne type ændringer igen. Ved ændringer i vores backend i fremtiden, så vil der blive kørt rullende implementering.

Vi takker jer for tålmodigheden og forståelsen. Som altid kan I fange os på chatten eller på vores mail: hello@barry.energy alle ugens dage.

7 ud af 7 fandt dette nyttigt