Hvad er strøm til indkøbspris?

Følg

Indkøbspris på strøm bliver fastlagt af den nordiske elbørs, Nord Pool, der forsyner 80% af det nordiske marked. Fordi strøm ikke kan lagres, så skal produktionen konstant modsvare forbruget. Når forbruget er højt, så stiger indkøbsprisen, og når forbruget er lavt, så falder den tilsvarende. Det er dog ikke udelukkende strømforbruget, der påvirker indkøbsprisen. Forhold som vind, vejr og årstiden spiller også ind.

Fordi vi sælger strøm til indkøbspris, så varierer prisen altså time for time. I vores app kan du altid se, hvad din strøm koster lige nu og i de næste 24 timer. Så kan du eksempelvis vente med at sætte en vask over, indtil prisen er i bund - og der er penge at spare! Nogle gange er strømprisen endda 0 kr. foruden skat og afgifter.

2 ud af 2 fandt dette nyttigt

Kommentarer

1 kommentar
  • Hej. Alle
    Jeg har solceller og elbil.
    Jeg holder øje med prisen hver dag, og når strømmen er billig især om natten og når det
    blæser, koster den ned til 1 øre pr. kwh.
    Så bruger jeg så el meget som muligt.
    Når solen skinner om dagen og strømmen er dyr, bruger jeg så lidt som mulig og sælger strømmen. Det er bare alletiders 😀
    Jeg kan time for time to dage senere se hvor mange kWh jeg har brugt og hvor meget det koster. Hurra for Barry 👍